Terminale zorg

Terminale zorg

Wanneer u en/of uw naaste te horen krijgt dat de dood binnen afzienbare tijd zal volgen dan is dit het begin van de terminale zorg. Een wens van velen in deze allerlaatste levensfase is dat men thuis wil sterven binnen de eigen vertrouwde omgeving samen met de mensen die hen dierbaar zijn.

Havik Thuiszorg biedt terminale zorg aan huis. Wij organiseren een vast zorgteam met professionele verzorgenden en/of verpleegkundigen, die allen gescreend zijn op kennis, vaardigheden, taken, bejegening en betrouwbaarheid. Ons zorgteam is verantwoordelijk voor de terminale zorg voor u of uw naasten.

In de laatste maanden van het leven is professionele terminale zorg zeer waardevol. Niet de bestrijding van de ziekte staat centraal, maar een goede afronding van het levensproces. De zorg richt zich voornamelijk op de bestrijding van nare ziekteverschijnselen, zoals pijn, jeuk of benauwdheid etc.. Er is ook hulp bij niet-lichamelijke problemen, zoals angst of depressie. De verpleegkundige kan emotionele steun bieden aan de patiënt en zijn naasten, en mantelzorgers ontlasten. Soms zijn praktische maatregelen nodig. Bijvoorbeeld als de patiënt graag thuis wil sterven.