Dementiezorg

Havik Thuiszorg biedt zorg aan die specifiek gericht is op dementie. Dementie verandert het leven de cliënt en omgeving aanzienlijk. Havik Thuiszorg ondersteunt met de omgang van dementie en biedt persoonlijke verzorging en begeleiding aan. Taken die niet door familie/mantelzorgers kunnen worden uitgevoerd, worden overgenomen door de medewerkers van Havik Thuiszorg. Onze medewerkers zijn gespecialiseerd en krijgen regelmatig training en cursussen omtrent dementiezorg. 

Indien u of u naaste dementie heeft, verandert er veel. Wij begrijpen dat u het liefst thuis wilt blijven wonen in uw vertrouwde omgeving. Na de diagnose kunnen de meeste mensen - soms met de nodige aanpassingen - nog goed thuis wonen.  Wij doen er dan ook alles aan om dit te realiseren. In overleg met onze medewerkers, familie/mantelzorgers en eventuele partner wordt er gekeken naar de mogelijkheden. Ook proberen wij partners zolang mogelijk bij elkaar te laten wonen. 

Er zijn verschillende vormen van zorg en begeleiding die wij kunnen bieden nadat de diagnose is gesteld. Hierbij kunt u onder andere denken aan:

  • Dagelijkse zorg en ondersteuning gericht op ADL-taken zoals eten/drinken, mondzorg en medicatie inname; 
  • Verpleegtechnische handelingen zoals; het toedienen van sondevoeding, injecteren en stomazorg;
  • Boodschappen doen & eten koken;
  • Ondersteuning bij het structuur aanbrengen aan de dag;
  • Zinvolle activiteiten (hobby's en sport);
  • Ontspanning (maken van een wandeling);
  • Ondersteuning in het onderhouden van sociale contacten. 

Wilt u meer informatie neem dan contact op met: 070 - 20 42 457 of mail naar info@havikthuiszorg.nl. U kunt ook het aanmeldingsformulier invullen, wij nemen dan binnen 24 uur contact met u op voor een vrijblijvend intakegesprek.