Palliatieve zorg 

Palliatieve zorg kan aangevraagd worden op het moment dat de huisarts of behandelend specialist heeft aangegeven dat er geen genezing meer mogelijk is. U kunt dan besluiten om thuis te sterven en de laatste levensfase thuis door te brengen. Havik Thuiszorg staat u en uw naasten bij in deze laatste levensfase. Ons doel is om u een zo comfortabel mogelijke ziekte- en sterfbed en een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven te geven. Onze medewerkers zijn gespecialiseerd en krijgen regelmatig training en cursussen omtrent palliatieve zorg.

Wij hebben hierbij aandacht voor lichamelijke, sociale, psychologische en/of spirituele dimensies van het leven. Waarbij er ook aandacht is voor de dagelijkse en existentiële zingeving. Hiermee is de zorg dus niet alleen gericht op het verminderen van lichamelijke klachten, maar op u als persoon en wat voor u van belang is in deze laatste fase. Onze medewerkers staan u en uw naasten bij in het gehele proces. Hierbij kunt u rekenen op aandacht, liefde en warmte vanuit onze medewerkers. 

Onder palliatieve zorg kunt u verstaan:

  • Het behandelen of verlichten van pijn en andere fysieke of psychische klachten;
  • Persoonlijke verzorging en/of verpleging met het accent op het bevorderen van het comfort;
  • Hulp bieden bij psychosociale problemen;
  • Aandacht voor spiritualiteit en zingeving;
  • Verstrekken van hulpmiddelen die kunnen helpen in het kader van de verlichting of het verbeteren van de levenskwaliteit in de laatste fase;
  • Palliatieve sedatie toepassen (in de laatste twee weken);
  • Ondersteuning van cliënt en familie bij de afrondende fase van het leven, het nemen van afscheid en het rouwproces. 

Wilt u meer informatie neem dan contact op met: 070 - 20 42 457 of mail naar info@havikthuiszorg.nl.  U kunt ook het aanmeldingsformulier invullen, wij nemen dan binnen 24 uur contact met u op voor een vrijblijvend intakegesprek.